Forum Wspinaczkowe :  Forum The fastest message board... ever.
Forum o ogłoszeniach, sprawach prywatnych i o wszystkim. Świętokrzyski Klub Alpinistyczny nie odpowiada za treść wypowiedzi zamieszczanych na forum. 
Idź do wątku: <---->
Akcja: ForaWątkiNowy wątekSzukajZalogujPodgląd do wydruku
Fifka ty kundlu
Wysłane przez: herman ()
Data: 09 Jul 2024 - 20:41:16

Odnośnie wpisu Xawerego i pierwszych wpinek na tych drogach. Wyjaśniam:
Obicie wygląda tak dlatego że jest to wspólny start dla tatrzańskich klimatów, które są trądem i są drogą pierwotną. Dlatego nie ma ringa na dole.
Na starcie super siada rocks lub friend. A w dobie geypały można sobie poradzić.

Herman

Opcje: OdpowiedzCytuj
Re: Fifka ty kundlu
Wysłane przez: ksaweryn ()
Data: 10 Jul 2024 - 01:31:18

To ja mam za krótką gejpałę, brakuje paru ładnych metrów smiling smiley Poza tym w ogóle pierwsza wpina na Fifce jest tak wysoko że nawet będąc na półce trzeba się sprężyć, żeby ją powiesić i wpiąć - musiałem stanąć na rampie z lewej (potem zszedłem i drogę zrobiłem bez niej).

[drive.google.com]
1. Startowałem z prawej strony (mniej więcej tak jak wyrysowałem niebieskimi kreskami). Jeżeli by gdzieś tam dobić ringa, to praktycznie całkiem oddzieliłoby Fifkę od Tatrzańskich, ALE nie jestem ekiperem, nie wiem czy nawet da radę tam coś dobić żeby było solidne i w sensownym miejscu.
2. Tam gdzie zaznaczyłem czerwonym krzyżykiem jest telewizor albo dwa, które się ruszają.
3. Generalnie rozumiem że droga i sektor są takie, że nie ma co się tam za bardzo spuszczać nad ich estetyką.

Ogólnie to co napisałem w przejściach w zamyśle nie miało być zarzutem wobec ekipera - zrobił co mógł, z tym co mógł - ale wyedytuję jeszcze mój wpis, żeby nie było niedomówień.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2024-07-10 01:39 przez ksaweryn.

Data: 11 Jul 2024 - 20:36:44

Obadam czy można tam dobić sensownie ringa...

Herman

Data: 11 Jul 2024 - 20:36:47

Obadam czy można tam dobić sensownie ringa...

Herman

Akcja: ForaWątkiSzukajZaloguj
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.
This forum powered by Phorum.